västerås

Misstänkt ungdomsledare häktad

Den ungdomsledare i 40-årsåldern i Västerås som anhölls i onsdags, misstänkt för våldtäkt mot barn, häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Vi ringer upp ordföranden i den förening som ungdomsledaren är aktiv i. Han är mycket chockad över det som hänt. Han säger att han personligen blev både rädd, chockad och orolig, och att det just nu pågår ett intensivt arbete med att ta hand om alla som känner ungdomsledaren, både kollegor, ungdomar och föräldrar.

Ordföranden blev kontaktad av polisen i onsdags som berättade att ungdomsledaren anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn. Han informerades om hur många ungdomar det handlar om, men eftersom utredningen är sekretessbelagd får han inte berätta.

Så fort som möjligt samlade han de ungdomar och arbetskamrater som haft ett nära samarbete med den misstänkte. Han säger att han ville att de skulle få information från honom, inte genom media.

Igår kväll hade man ett krismöte, där många var oerhört berörda av det som hänt. Då fanns även socialtjänsten med för att stötta.

Enligt ordföranden gör man noggranna kontroller av sina ungdomsledare för att undvika att sådant här ska kunna inträffa. Ordföranden säger också att oavsett om ungdomsledaren frias från anklagelserna så är hans roll i klubben över. Att vara ungdomsledare bygger helt på att man har ungdomarnas förtroende, och det kommer han aldrig att få enligt ordföranden.