"Varmast om hjärtat just nu är brottsförebyggande arbete"

Nu är det klart att 54-årige Lars Hallberg förordas som vikarierande länspolismästare under tiden som ordinarie länspolismästare Ann-Marie Orler ska tjänstgöra vid FN i New York. Beslutet fattades av polisstyrelsen i Västmanland igår, fredag.

- Jag är jättestolt över att ha fått polisstyrelsens förtroende förstås. Det känns oerhört roligt tycker jag att de tror på mig. Det var ett mycket glädjande besked, säger Lars Hallberg.

Lars Hallberg har varit polis sedan mitten av 70-talet. Han har arbetat som lärare på Polishögskolan och har haft flera olika chefspositioner inom polisen i Stockholm.

Innan det är helt klart att Lars Hallberg får tjänsten som vikarierande länspolismästare i Västmanland ska rikspolisstyrelsen och regeringen säga sitt. Det väntas bli klart i mitten av juni. Men han har redan en hel del idéer om vad han vill ta tag i om han får jobbet:

- Det som ligger mig varmast om hjärtat just nu är brottsförebyggande arbete och samverkan, och lyssna på medborgarna givetvis vad de vill ha ut av sin polis. Det kommer att bli någonting som jag kommer att jobba direkt med när jag kommer till Västmanland, om jag nu gör det, säger Lars Hallberg.