Polisen i Västmanland förstärker efter stort mediaintresse

Trycket på polisen i Västmanland är stort. Det handlar inte bara om brottsligheten; efter flera mord i länet ligger också media på för att få ut information. Därför förstärker polisen nu sin kommunikationsavdelning med två man.

Två anställda på polisens ledningscentral ska vidareutbildas till pressinformatörer och ta hand om media vid stora händelser, enligt Per Ågren, tillförordnad länspolismästare i länet.

– Vi kommer att förstärka den sidan genom att vidareutbilda två manliga poliser. De jobbar idag på polisens länskommunikationscentral och rapporterar via dator allt som händer i länet, säger Per Ågren. 

– De kommer att få utökade arbetsuppgifter och utbildning på det här.

– Det är en fördel att de är poliser. Ibland ställer man frågor utöver det enskilda ärendet. Ibland vill vi få ut kunskap om organisationen som inte alltid är lätt att få om man inte polis, säger Per Ågren till P4 Västmanland.

Idag har polisen bara en person anställd som presstalesman, Börje Strömberg.

Trycket på honom har varit stort, framför allt efter morden i Arboga och Lisjö. Media ringde dygnet runt och ville ha kommentarer.

Det behövs fler som kan ta hand om alla hundratals telefonsamtal från media, enligt t f länspolimästare Per Ågren.

– Det är en jätteviktig del för oss. Både utifrån att vi har ett ansvar att berätta vad som händer, men också utifrån ett trygghetsperspektiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista