74-årig kvinna får inte stanna

Snart 74-åriga Raisa Lyovina i Västerås måste lämna landet senast på tisdag nästa vecka. Detta sedan Utlänningsnämnden avslagit hennes ansökan om uppehållstillstånd.
Raisa Lyovina har bott hos sin dotter i Västerås sedan i augusti förra året. Raisa har svårt att gå, är deprimerad och har fyra läkarintyg som styrker att hon inte skulle klara sig själv i hemlandet Uzbekistan. Hon har heller inga släktingar där. Migrationsverket har tidigare avslagit kvinnans ansökan med motiveringen att Raisas problem är inte tillräckligt udda eller ömmande. Utlänningnämnden delar nu den bedömingen. Raisa Lyovinas advokat, Carl-Gustav Elwe, säger till P4 Västmanland att hon troligen inte kommer att överleva så länge i Uzbekistan. Han är också tveksam till om det under rådande omständigheter överhuvudtaget går att genomföra avvisningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".