Västerås

Församling startar förskola

Nu är det klart att Västanfors församling startar förskola även i Västerås. 

På tisdagen gav Byggnadsnämnden i Västerås klartecken till församlingen att använda den villa man köpt på Skälby.

Grannar har protesterat mot att det ska bli förskola i villan, men nämnden avvisar klagomålen.

Så här säger kyrkoherde Henrik Rydberg om grannarnas protester:

– Vad jag förstår så är det inga parkeringsförbud och inga krångligheter med det där, det har vi ju pratat med kommunen om i ett tidigare skede och de har ju inte sett några problem med det så då behöver ju inte vi se några problem med det heller. Sedan om grannar ser problem med det så är det ju tråkigt, säger Henrik Rydberg.

Förskolan startar i augusti med omkring 20 barn. Inriktningen blir språk och lek, berättar Henrik Rydberg. Redan idag driver församlingen förskola och grundskola i Fagersta och Skolverket behandlar just nu en ansökan från församlingen att få starta även en skola i Västerås - och en i Eskilstuna - grundskola och högstadium. Skolstarten kan tidigast bli hösten 2009 och enligt planerna kan även skolan hamna på Skälby:

– Det är ju väster som är det område i Västerås som man menar kommer att växa och det är där det kommer att finnas behov av skolor i framtiden, säger Henrik Rydberg till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".