Existentiell katastroffilm representerar Västmanland

I ett filmprojekt för att stärka unga filmare och Mälardalen som filmregion har fem län startat ett samarbete. Film i Uppland, Film i Sörmland, Landstinget Västmanland, Regionförbundet Örebro, Film Stockholm och Filmpool Stockholm - Mälardalen deltar i ett projekt som kallas 5x5: Möten i Mälardalen.

Det ska produceras en film för varje län av lokala filmare och under Uppsala kortfilmsfestival mellan 20-26 oktober 2008 så ska filmerna ha premiär. Det kommer även att produceras en DVD med samtliga filmer.

Filmkonsulenten i Västmanland Lotta Johansson valde ut Wänez pictures, som består av Anders Sjöstrand, Markus Andreasson och Christofer Wäneskog.

- De har ett jättekul berättar språk och nya och intressanta tycker jag och värda att satsa på, säger Lotta Johansson, filmkonsulent i Västmanland.

- Filmen handlar om en kille och hans hjärnas process att förstå en artikel han läser, säger filmaren Anders Sjöstrand till P4 Västmanland som beskriver filmen som en existentiell katastroffilm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista