Rättegång om dubbelmordet i Lisjö

På torsdagen hölls rättegången i Västmanlands tingsrätt om morden i Lisjö, utanför Surahammar.

Det var i slutet av mars som en kvinna och hennes dotter dödades i sitt hem. Kvinnans sambo är åtalad för morden.

Tingsrätten i Västerås var halvfull när rättegången började. Åklagaren Carl-Johan Norström berättade om dubbelmordet i Lisjö för två måndader sedan när en 31-åring högg ihjäl sin sambo och hennes dotter med flera knivhugg.

Åklagaren berättade också att det var mycket alkohol inblandat den aktuella natten, när mannen och kvinnan hade tittat på film fram till klockan fyra på morgonen.

31-åringen själv satt med i rättssalen idag, även kvinnans anhöriga var samlade. Mannen har alltså erkänt att han huggit ihjäl kvinnan och dottern, skiljelinjen i rättegången är att åklagaren begär att mannen ska dömas för mord, försvaret tycker att det ska räcka med att han döms för dråp.

Åklagare Carl-Johan Norström yrkade på livstids fängelse för mord, medan den åtalades försvarsadvokat Brage Åman menar att mannen bör dömas till ett tidsbestämt straff för dråp.

31-åringen har erkänt, men han berättade också en historia om ett förhållande som präglades av mycket stark svartsjuka. Han berättade också om den här natten när han högg ihjäl sin sambo och hennes dotter. Han minns att han har utdelat några hugg, men han minns inte alla hugg. Han har inte hela minnesbilden klar för sig, han har försökt minnas men han lyckas inte helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista