västerås

Kyrkan vill gifta dig i raggarbil

Svenska kyrkan i Västerås provar nu ett nytt sätt att nå bilintresserade. Kyrkan kommer att erbjuda vigsel till par på bilträffen Power Big Meet i sommar. Och 13 intresserade par har redan hört av sig.

- Det är väl roligt att kyrkan kan vara med och göra något publikt och festligt under ett sånt här arrangemang, säger Jerker Alsterlund, kyrkoherde i Önsta församling och en av vigselförrättarna under Power Meet den 4 juli.

- Jag vet att måna lever i etablerade relationer, men om man får gifta sig på sitt eget sätt på hemmaplan så är det nog många som tar chansen, tror han.

- Att gifta sig handlar inte bara om stora dyra kalas, det är lika stort att välsigna kärleken under enkla förhållanden eller med väldigt mycket pompa och ståt. Kyrkan måste visa på det enkla och högtidliga för att hålla kvar vigslar i kyrkan, säger Jerker Alsterlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista