Sala

Okänd man försöker locka med sig barn i sin bil

Nu har det hänt i Sala-trakten igen. En okänd man har försökt locka med sig en flicka i sin bil. Det var i onsdags kväll som en bil flera gånger körde förbi en 10-årig flicka som stod och pratade med kompisar vid Kumla kyrkby.

Mannen, som uppges vara 50-årsåldern och som körde en vit bil av pickup-modell, stannade sedan till och frågade om flickan ville följa med och leta efter mannens plånbok som han påstod sig ha tappat bort.

Flickan följde aldrig med mannen utan sprang därifrån och hennes mamma polisanmälde händelsen.

Samma man har enligt uppgifter till polisen varit i Kumla kyrkby vid flera tillfällen tidigare.

Förutom händelserna i Kumla kyrkby har polisen också tidigare fått in rapporter och polisanmälningar om en bilförare som stannat till vid skolor och förskolor runt om i Sala, bland annat i Runhällen, och försökt locka med sig barn i bilen.

Polisen i Sala tror att det kan röra sig om en och samma man i samtliga fall och polisen ser mycket allvarligt på detta:

– Det har ju inträffat så mycket så vi ser ju allvarligt på det. Vi vill så fort som möjligt kunna komma i kontakt med den här mannen för att höra vad han är ute efter, säger Jan-Erik Eriksson vid polisen i Sala.

Än så länge har man alltså inte gripit någon misstänkt men polisen jobbar hårt med utredningen säger Jan-Erik Eriksson:

– Vi jobbar allt vi kan på fallet. Samtliga bilar som rullar i distriktet får hålla ögonen öppna.

Polisen hoppas få in fler tips från allmänheten som kan leda utredningen framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista