Surahammar

Mögelskadat brottartält kan komma att renoveras

Brottartältet i Virsbo bör renoveras för kommunala pengar, det förslaget ska kommunstyrelsen i Surahammar ta ställning till på måndag.

Det behövs både ny isolering och ny ytterduk eftersom det är stora mögelproblem i tältet.

Brottartältet ligger bakom Virsboskolan. Taket består av en tältduk som med åren har blivit väldigt sliten. Den har slitits av tidens tand, men också av sabotage. Den är ”i dag att betrakta som ett såll”, har brottarklubben skrivit i en skrivelse till kommunen. Man har försökt lappa tältduken med gummilappar men det har misslyckats.

Sedan årsskiftet har klubben ställt in all brottarträning på grund av problemen med mögel. På grund av hälsorisken vill man inte ha ungdomsträning i en lokal med svåra mögelproblem. Gymmet används ändå, främst av personal från hemtjänsten, elever på Virsboskolan och anställda på de stora företagen i Virsbo.

Kommunalteknik i Surahammar har varit på plats och konstaterat att lokalen är i mycket dåligt skick. Det finns två förslag: antingen sätta upp ny tältduk och ventilation – det skulle kosta 200 000 kronor – eller också bygger man en ny lokal, det skulle kosta en miljon kronor.

Just nu pekar det mot det billigare alternativet. Beslut i den här frågan kommer att tas av kommunstyrelsen i Surahammar måndag 2 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista