Länsstyrelsen lyfter fram besöksmål i länet

Nu ska utflyktsmålen i Västmanland lyftas fram bättre.

Länsstyrelsen (i Västmanland) har tagit fram en ny folder med de mest besöksvärda områdena i länet.

– Vi vill visa på alla de fantastiska ställen som faktiskt finns ganska nära oss i Västmanland. Det finns en väldigt stor variation. Vi har Mälardalsområdet med sitt öppna odlingslandskap och bara någon timmes bilfärd norrut så har man djupa skogar i Bergslagen, säger Karin Andersson, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen i Västmanland.

– Det finns både kultur och natur att uppleva. Vi vill få västmanlänningarna att upptäcka mer av sitt eget län, tillägger hon.

Foldern kommer att skickas ut till alla hushåll i länet som bilaga i tidningen Gröna Draken. Men den kommer också att finnas tillgänglig på Länsstyrelsen och på de flesta av länets turistbyråer för turister som kommer från annat håll. Totalt är det 22 områden som presenteras i foldern med en kort text och en illustration för varje område. Det finns också en karta över länet där områdena är utmarkerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista