Nytt liv i industriområde i Ramnäs

Drömmen om att väcka liv i det gamla industriområdet vid Lancashiresmedjan i Ramnäs går vidare.

I en av längorna planeras en hantverksby.

På Surahammars kommuns hemsida och olika tidskrifter annonseras det nu efter intresserade hantverkare som vill etablera sig i området.

Robert Rollert som själv ska driva en smedja och smidesbo tror och hoppas på ett levande hantverkscentrum med fler hantverkare:

--Jag vill inte gå in i detaljer vilka det är som är intresserade. Vi har några, ett företag från Jämtland som är lite intresserade. Det som är klart är Ramnäs glashytta som redan har etablerat sig här och vi har ju Schenströmska herrgården som har konferanser, mat och övernattning. Sedan så kommer smidesboden igång under sommaren, det säger Robert Rollert till P4 Västmanland.

Ett företag som redan finns och som är en viktig pusselbit i skapandet av en hantverksby är Ramnäs Glashytta. Men oavsett hur det går med planerna på en hantverksby så kommer glashyttan att finnas kvar och inför den riktigt första turistsäsongen så har verksamheten på kort tid visat sig vara en bra satsning det säger en av glasblåsarna Lena Måve:

--Nej men det går jättebra för oss. Det är ju alltid så det tar ett tag att bygga upp ett namn att folk vet att vi finns och så vidare. Men vi klarar oss jättebra och det är jätteroligt och jag tror att det kommer att funka, man måste ju tro på sig själv annars kommer det inte att fungera det säger Lena Måve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista