Surahammar

Livstids fängelse för mord i Lisjö

Den 31-årige man som stått åtalad för att ha dödat sin 30-åriga sambo och hennes femåriga dotter i Lisjö dömdes idag till livstids fängelse för mord.

Enligt tingsrätten använde mannen ett brutalt och upprepat våld när han högg ihjäl sin sambo och hennes femåriga dotter. Därför kan rätten inte se något annat straff än livstid.

Det var i slutet av mars som den tragiska händelsen inträffade. Mannen och hans sambo hade druckit rejält med alkohol på kvällen och sedan satt sig för att titta på film.

Kvinnan gick och lade sig sent på natten. Mannen tog därefter en kniv som han gick in i sovrummet med och där högg han ihjäl henne med 18 hugg.

Därefter högg han ihjäl kvinnans femåriga dotter, även där med 18 knivhugg. Sedan gick han tillbaks till sin sambo och utdelade ett sista knivhugg.

Den nu dömde mannen har berättat för tingsrätten om sitt förhållande med kvinnan som präglades av kvinnans överdrivna svartsjuka.

Mannens försvarare ville att han skulle dömas till dråp, men det håller alltså inte tingsrätten med om.

Händelsen utlöstes med all sannolikhet av mannens alkoholpåverkan resonerar tingsrätten. I bakgrunden fanns sambons provokationer i kombination med en inte särskilt allvarlig personlighetsstörning.

31-åringens advokat Brage Åhman har läst domen och kommer att diskutera med sin klient om han ska överklaga.

– Det är sannolikt att det blir så, säger advokaten i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista