Västerås

Byggkonkurs försenar nya lokaler åt Friskis & Svettis

Friskis och Svettis nya lokaler på Rocklunda i Västerås - som skulle stå klara till hösten - riskerar att bli kraftigt försenade. Detta eftersom företaget MJP Bygg AB, som bygger fastigheten, under tisdagen begärt sig självt i konkurs.

Företaget har haft problem med ekonomin en längre tid, och skulle därför genomgå en företagsrekonstruktion. Något som nu alltså inte blir av.

Bygget på Rocklundaområdet har legat nere i sex veckor. De nya lokalerna, som Arosmotet Fastigheter låter bygga, står halvfärdiga.

Tråkigt, anser Marie Johansson, verksamhetschef för Friskis och Svettis i Västerås.

Också medlemmarna är besvikna.

Byggföretaget MJP Bygg AB har också anlitats av bland andra allmännyttiga Mimer och byggjätten JM - men den sistnämnda valde av häva kontraktet i våras.

Styrelsen för MJP Bygg anger som skäl för sin konkursansökan bland annat att flera fodringar som företaget har mot Arosmotet Fastigheter AB och Fastighets AB Mälarstaden är felaktiga.

Nu ska konkursförvaltaren, advokat Rolf Hansen, ta sig an konkursboet.

Fastighetsägaren Arosmotet Fastigheter vet i dagsläget inte när bygget på Rocklundaområdet kan komma igång igen.

MJP Bygg AB:s styrelseledamot P-O Pettersson och vd:n Robert Johansson avböjer att kommentera konkursen.

De hänvisar i stället till konkursförvaltaren, som P4 Västmanland inte lyckats nå under onsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista