skinnskatteberg

Lokalpolitiker leder jämställdhetsprojekt i regeringens regi

Skinnskattebergs kommunalråd, folkpartiets Carina Sandor, ska leda en miljonsatsning som regeringen gör på jämställdhet. Det är Integrations- och jämställdhets-departementet som anslagit 100 miljoner kronor till kommuner och landsting. Projektet pågår under totalt tre år, fram till sista december 2010, och går ut på att få kommuner och landsting att föra in jämställdhetsperspektivet i sina olika beslut.

Intresserade kommuner och landsting kan ansöka om att få del av pengarna och det är utanför kommunhusen den ökade jämställdheten ska märkas, säger Carina Sandor.

- Det görs väldigt mycket inom kommuner och landsting, men först och främst kanske internt, men även utåt, jag vet att många förskolor jobbat med det här, men det är ändå inte tillräckligt så det är därför som departementet har gett de här 100 miljonerna till SKL, säger Carina Sandor.

Det är organisationen SKL, Sveriges kommuner och landsting, som leder jämställdhetsprojektet. Ett exempel på ett område som skulle kunna få stöd är jämställdhet inom ledarskapsutbildningar, ett område där Skinnskattebergs kommun skulle kunna ansöka om pengar, säger Carina Sandor.

Hon blir alltså projektets ordförande och tycker uppdraget är hedrande, men svårt.

- Det ska bli otroligt spännande och det är en riktig utmaning, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista