västerås

"Si och så med säkerhet kring studentkorteger"

Kent Andersson, van traktorförare vid studentkorteger, märker av en del slarv under de korteger han varit ned i. Men själv är han alltid noga med säkerheten och har höga räcken, riktiga bromsar och lysen.

- Man kan se en viss nonchalans, säger Kent Andersson. Det handlar främst om att en del lånar traktor och kärra från någon bonde trorts att de aldrig kört. det tycker jag är olämpligt, säger Kent.

Enligt vägverket så ska flaken vara utrustade med hållfasta räcken som kan stå emot trycket ifrån många personer, eventuella bänkar ska sitta fast och golvet på flaket får inte vara ojämt. I övrigt så ska föraren kunna ha kontakt med personerna på flaket och fordonet får inte köra fortare än 20 kilometer i timmen.

Kent Andersson är inte så orolig över färden, det som bekymrar honom lite är om någon skulle försöka klättra över sidorna på flaket.

- Det har jag aldrig råkat ut för. Men jag har varit med om att någon blivit dålig av allt festande, men då finns möjlighet att sätta sig ned, säger Kent Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista