Västmanlands körkonsulent avskaffas

Kella Naeslund från Västmanlandsmusiken har i 15 år varit konsulent för en växande skara körer i vårt län, men snart ska tjänsten som körkonsulent avskaffas, även om Kella själv jobbar vidare inom Västmanlandsmusiken.

- Självklart tycker jag att det är jättetråkigt, i och med att jag har byggt upp det här under 15 år och jobbat med själ och lust med det här, säger Kella Naeslund.

Som körkonsulent har Kella Naeslund haft kontakt med 300 körer och 8000 körsångare i länet. Han konstaterar nu att det nu inte blir någon fortsättning på arbetet med konserter och kurser inom det kontaktnätet. Kella Naeslund blir nu istället producent för Västerås Konserthus.

Lars Knutsson, direktör för Västmanlandsmusiken, säger att körkonsulenterna i landet har spelat ut sin roll och att samtliga körkonsulenter inom länsmusikorganisationer har sagts upp. Han säger också att en del av Kella Naeslunds gamla arbetsuppgifter kommer att rymmas inom hans nya tjänst.

- Jag tror att det här blir väldigt, väldigt bra och jag är jätteglad att Kellas kompetens och kreativitet kommer till större nytta och glädje nu, säger Lars Knutsson, direktör för Västmanlandsmusiken, till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista