Åtal i Arbogamorden dröjer

Åtalet mot den 31-åriga kvinna som misstänks för morden och mordförsöket i Arboga dröjer. Enligt polisen kommer åklagaren att begära förlängd tid, bland annat för att polisen fortfarande väntar på provresultat från SKL och svar på utredningar som gjorts i Tyskland.

Dessutom finns oklarheter om ett skoavtryck som hittats i villan i Arboga där morden ägde rum.

Börje Strömberg, polisens presstalesman, förklarar förseningen:

– Att tiden har gått har flera förklaringar. Dels så har ju den här misstänkta kvinnan bara varit i Sverige i sex veckor och vi kunde inte höra henne förrän hon kom hit. Dels var huvudvittnet barnens mamma och hon var svårt skadad.

– Sedan togs det många prov i villan där morden skedde. En del av de här proverna har tagit lång tid att analysera. Sånt här tar inte lika kort tid som i en del tv-filmer, i verkligheten tar det långre tid, fortsätter han

Börje Strömberg berättar att ett prov med en blodroppe tar relativt kort tid. När det handlar om dna-spår som i det här fallet, är det inte lika lätt och tar därför längre tid.

Han betonar att utredningen inte har tagit långt tid på grund av slarv från polisens sida.

Åklagaren räknar med att kunna väcka åtal om tidigast en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista