Köping

Folkets Park kan bli kulturcenter

Folkets Park i Köping ska bli ett kulturcentrum med ett nytt kulturhus. Det röstade socialdemokraterna och vänsterpartiet igenom i kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen. Minoriteten - centern och moderaterna - röstade däremot emot förslaget. Moderaten Ola Saaw vill ha en folkomröstning om satsningen

Ombyggnaden av Folkets Park kommer att kosta ungefär 26 miljoner kronor.

Den befintliga byggnaden ska byggas om in- och utvändigt för att bli ett nytt kulturhus, som ska rymma flera olika verksamheter.

Elizabeth Salomonsson (s) ordförande i Köpings kommunstyrelse, är entusiastisk över projektet.

Hon tillbakavisar det moderata kravet på folkomröstning, eftersom hon menar att ombyggnaden av Folkets Park till ett kulturcentrum var ett tydligt vallöfte från socialdemokraterna inför valet 2006.

– Och vi fick ju faktiskt ökat stöd i valet, säger Elizabeth Salomonsson till P4 Västmanland.

Kulturhuset är tänkt ha en inriktning på barn och ungdom.

Där ska två förskolor och den kommunala musikskolan rymmas. Dessutom ska där finnas rep-lokaler till olika musikföreningar och band.

Det befintliga dansgolvet med scen ska kunna användas till konsertlokal, samtidigt som gympa- och dansföreningar kan nyttja dansgolvet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista