Västmanland blir pendlingsvänligare

Det ska gå snabbare och bli smidigare att pendla inom och till och från Västmanland. Det gäller både tåg- och bilburna. Bland annat byggs delar av länets vägnät om för att underlätta trafiken.

Just nu så pågår en hel den vägbyggen runt om i länet, bland annat så sätter man upp mitträcken på riksväg 66 och på E20 mellan Kungsör och Arboga.

– Sen på riksväg 68 så kommer vi igång i höst med att bygga stigningsfält. Så att det går att köra om lastbilar i de stora uppförsluten där borta i Skinnskatteberg, säger Astrid Värnild, kommunikationsdirektör på länsstyrelsen i Västmanland.

Förutom att bygga om väggar runt om i länet så följer länsstyrelsen även citybanans utveckling. Citybanan, som är en komplettering av järnvägen utifrån stockholmcentral, ska vara klar 2017.

Astrid Värnild vill även att man ska bygga två till järnvägsspår mellan Tomteboda och Karlhäll. Men något datum för när väg- och järnvägsbyggen är svårt att sätta enligt Astrid Värnild.

– De försenas nästan jämt på grund av att kostnadsutvecklingen gör att det blir tidsförskjutningar. Regeringen begärde en revidering av gällande plan. Den är genomförd men däremot inte fastställd av regeringen. Jag utgår från att den frågan kommer att hanteras i höst när infrastrukturpropositionen kommer, säger Astrid Värnild på länsstyrelsen till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista