Västerås

Upprörda känslor om flyttad busshållplats

Det var delade meningar igår när ett 80-tal Vallbybor, tillsammans med PRO och hyresgästföreningen, träffade politiker. 

De diskuterade att Västmanlands Lokaltrafik tänker flytta busshållplatsen vid Vallby centrum 160 meter.

– Stämningen var upprörd eftersom man tog beslutet ganska hastigt utan att ha en kommunikation med olika berörda parter, säger Marie-Louise Larsson- Wallén från Vallbyprojektet.

Även Björn Norell från Tekniska nämnden var med på mötet:

– Målet är att försöka ha raka busslinjer med hög tur-täthet. Det har redan ändrat på linjer tio och elva och där har man haft en ganska hög ökning. Det här var inget lätt beslut, men vi gjorde den bedömningen, säger han.

Björn Norell menar att 160 meter är en kort sträcka, men medger att det kan bli besvärligt för de som är handikappade.

– Samtidigt ska man ju vet att både Aroslinjen och Flexlinjen går in där. Efter klockan 19 går också busslinjen vid den vanliga busshållplatsen, fortsätter han.

Men Marie-Louise Larsson- Wallén tycker inte att det räcker:

– Jag tycker att det här beslutet är hårresande. Här har vi ett centrum som ska vara levande, men man stänger av. Det blir som en mur, man blir helt avstängt och fok kommer inte komma in i centrum. Det är inte bra, säger hon.

Vad vinner ni på att ta bort den här busshållplatsen?

– Vi kan få tiominuterstrafik under högtrafik. Bussen går var tionde minut. De resande vinner två minuter och målet är att få fler resande på bussen, säger Björn Norell till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista