Arboga

Mordmisstänkt kvinna kvar i häktet - men åsikterna om bevisningen går isär

Idag omhäktades ännu en gång den 31-åriga kvinna som misstänks för morden på två barn i Arboga och för mordförsöket på deras mamma. Kvinnan är fortsatt misstänkt på sannolika skäl, det vill säga den starkare graden av misstanke.

Men samtidigt kommer på fredagen uppgifter om att polisen har problem med den tekniska bevisningen mot kvinnan.

Det är nyhetsbyrån TT som erfar att polisen inte har hittat några tekniska spår i villan i Arboga, det vill säga hårstrån, fingeravtryck eller annat, som skulle binda kvinnan till brottsplatsen. TT hänvisar till två av varandra oberoende källor inom polisen.

Polisens utredningsledare vill inte kommentera uppgifterna, men chefsåklagare Anders Jakobsson, som har stor insyn i utredningen, har stor tilltro till polisens bevis:

– Min uppfattning är att den bevisning som man har idag det räcker till ett åtal och sedan så är det ju upp till tingsrätten att pröva om bevisningen sedan räcker till en fällande dom eller inte, säger Anders Jakobsson till P4 Västmanland.

Den 31-åriga kvinnans advokat Per-Ingvar Ekblad har däremot en helt annan uppfattning:

– Det finns alltså inget annat än vissa omständigheter, som tydligen tingsrätten anser tillräckligt allvarliga för att motivera en häktning, jag har ju en annan uppfattning, och därigenom så kanske jag också har kommenterat vad jag anser om tyngden i det som läggs fram och som sagt var min klient hävdar bestämt att hon är oskyldig till det här. Jag har ingen som helst anledning att ha någon annan uppfattning, säger advokat Per-Ingvar Ekblad.

Åklagaren har nu ytterligare två veckor på sig att väcka åtal. Kvinnan häktades första gången den 3 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".