Nicklas Lidström tog emot hyllningar i Västerås.
Västerås

Nicklas Lidström hyllas i hemstaden

Nicklas Lidström vann Stanley Cup för fjärde gången med sitt Detroit Red Wings. Han är den första europeiske lagkapten någonsin som tagit hem titeln med sitt lag. Som om inte det vore nog utsågs Lidström för sjätte gången till NHLs bäste back. På måndagen fick han ta emot västeråsarnas applåder på Sigmatorget i Västerås.

”I Nordamerika finns det ingen som vet vem Zlatan är. Däremot är det många miljoner som skulle vilja skaka hand med Nicklas Lidström, som är ofantligt stor borta i Nordamerika och NHL.”

Med de orden välkomnade hockeyprofilen Curt Lundmark, Nicklas Lidström upp på scenen på Sigmatorget i Västerås.

Nicklas Lidström berättade att Norris Trophy – priset för bästa back, kändes som en bonus. Att han skulle hyllas när han kom hem hade han inte räknat med:

– Det är verkligen uppskattat och att så många människor har kommit är verkligen roligt.

Många Västeråsare undrar säkert, när kommer du hem till Västerås?

– Jag fått den frågan många gånger men just nu har jag två år kvar på mitt kontrakt. Vi får de vad som händer efter det. Det känns väldigt bra att i alla fall vet vart man kommer vara de närmsta två åren, säger Nicklas Lidström till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".