Arboga

Träningsläger inför OS ställs in.

Arboga Atletklubb hade planer på att under en vecka i juli anordna ett träningsläger med deltagare ifrån bland annat Finland, Norge, Estland och Tjeckien. Idag så tog man beslutet att ställa in lägret, på grund av att dom deltagande länderna haft väldigt svårt att bestämma sig för om de ska komma.

– Vi har hört att dom inte kommer så då kommer inte vi heller, säger många, berättar Jan Holmqvist, ordförande i Arboga Atletklubb.

Jan Holmqvist säger att han aldrig har varit med om något liknande. Han har inte fått någon riktig anledning till varför länder inte kan ge några klara besked. En teori är att det är OS nerverna som spökar. Till OS är det inte så många som får åka till så det kan vara så att alla vill ha en så bra sparring som möjligt inför tävlingarna.

Nu är Jan Holmqvist tvungen att ringa runt till de som skulle ha varit med och sponsrat lägret på olika sätt och tala om att det inte blir något.

– Det är en annan som får skämmas på deras bekostnad. Så det är väl inte särskilt roligt, säger Jan Holmqvist till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".