Besvikelsen håller i sig bland Vårdförbundets medlemmar

För snart tre veckor sedan avblåstes den sex veckor långa sjuksköterskestrejk då arbetsgivarna i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Vårdförbundet sa ja till medlarnas bud. Igår möttes medlemmarna och den centrala ledningen i Vårdförbundet.

Janni Stjernström vice ordförande i Vårdförbundet Västmanland var med på mötet som ägde rum på tisdagen:

– Stämningen var lite apatisk från början. Många hade nog mycket frustration när de kom dit, men när man satte sig där och fick lyssna in kände man att stämningen blev mer apatisk. Men det tog sig lite på slutet när frågestunden kom. Det var en bra dialog på slutet.

Hon tror inte att det går att rädda tillbaka några medlemmar som redan har beslutat sig för att gå ur Vårdförbundet.

– De som har beslutat sig mentalt att det får vara nog att jobba för en arbetsgivare som inte vill betala den lön man vill ha, de är nog redan på väg.

Däremot tror Janni Stjernström att det finns ett behov att lyfta den frustration som finns hos medlemmarna, för att sen ta avstamp i den och bestämma sig.

– Vill jag delta i det här och försöka göra det bra lokalt, så att den lokala lönerörelsen kan bli så bra som möjligt? Eller vill jag kliva åt sidan? Det kändes som om att de som kom dit vill vara kvar och göra ett försök utifrån de lokala förutsättningarna, säger Janni Stjernström till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".