västerås

Idrottsklubbens ordförande tillbakavisar kritik

Klubbens ledning anklagas för att inte ha gjort något när rykten om ungdomsledaren började cirkulera. Men nu tillbakavisas kritiken från klubbens ordförande.

Många i idrottsföreningen är upprörda idag över den kritik som riktats mot klubbens ledning. En av klubbens tränare, som jobbat med den misstänkte ungdomsledaren, säger till P4 Västmanland att klubben hela tiden gjort vad man kunnat.

Klubbens ordförande säger att man direkt polisanmälde ungdomsledaren när ryktena började handla om kriminella handlingar, övergrepp på de tonårspojkar mannen var tränare för. Tidigare gällde ryktena mer hans ledarskap och att han var ifrågasatt som ungdomsledare.

Men när ryktena till slut blev för många och betydligt allvarligare, bestämde man sig för att polisannmäla. Efter det att mannen gripits och häktats trädde fler och fler pojkar fram och berättade vad ungdomsledaren utsatt dem för.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".