Lars Hallberg blir länspolismästare

Nu är det helt klart att Lars Hallberg, 54 år, från Stockholm blir vikarierande länspolismästare i Västmanland. Regeringen har fattat det slutgiltiga beslutet i frågan.

Lars Hallberg ska vikariera i två år, från och med 1 augusti, då den ordinarie länspolismästaren Ann-Marie Orler ska tjänstgöra vid FN i New York.

Lars Hallberg har haft flera olika chefsjobb inom polisen i Stockholm. Sedan fem år tillbaka är han polismästare i Söderort.

– Det ska bli jättekul att få leda en myndighet av Västmanlands storlek. Det första jag ska göra är att åka runt till alla polisstationer i länet och lyssna vad personalen har att säga och samtidigt berätta om mina egna tankar och idéer, säger Lars Hallberg.

Polisförbundet i Västmanland ville istället ha en annan kandidat på posten som länspolismästare, nämligen Dan Persson som idag är polismästare i Örebro.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".