arboga

Djurkyrkogården har stängt

Tekniska nämnden i Arboga kommun har beslutat att stänga djurkyrkogården. Kommunens miljöenhet anser att den är fullbelagd och eftersom den ligger så nära Arbogaån tycker man inte att det är lämpligt att bygga ut kyrkogården.

Enligt Catrin Strömvall, ordförande i tekniska nämnden i Arboga kommun, letar man just nu efter en ny plats att anlägga en djurkyrkogård på.

– Min förhoppning är att vi ska hitta en plats som kan tillgodose behovet av att man ska kunna begrava sitt djur på ett fint sätt, säger hon.

Samtidigt som man letar efter en ny plats passar kommunen på att se över hela verksamheten.

Man ska fundera på om någon annan kan sköta kyrkogården, om man ska lägga en avgift på begravningsplatserna och om man ska minska den tid som man får ha begravningsplatsen. I dag är den tiden tio år.

Medan man letar efter en ny plats för en djurkyrkogård så ber kommunen djurägare att vända sig till veterinärer för att få hjälp att ta hand om det avlidna husdjuret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".