Avtal för klinikchefer ifrågasätts

Landstingets klinikchefer måste snart underteckna avtal där de lovar att hålla sin budget. Men många har svårt att se poängen med avtalen eftersom de inte blir juridiskt bindande.
- Avtalen förändrar ingenting i sak, säger Göran Günther, klinikchef och överläkare på infektionskliniken i Västerås. Sjukhusdirektör Lars-Gunnar Kallin bekräftar att det pågår diskussioner om ett skriftligt avtal, men enligt honom har avtalet ingenting med landstingets rekordunderskott att göra. Men de klinikchefer som P4 Västmanland har talat med uppfattar avtalet som en direkt följd av landstingets miljonunderskott. Göran Günther har svårt att se poängen med ett skriftligt avtal, detta eftersom det inte är juridiskt bindande. - Det understryker bara det vi redan visste; att det naturligtvis är viktigt att hålla sig till de förutsättningar som finns, säger Günther till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".