Idrottsplatsen i Köping oanvändbar

Samtidigt som intresset för höjdhopp är större än på mycket länge bland friidrottande ungdomar i Köping, går inte ansatsbanan för höjdhopp på Köpings idrottsplats att använda. Det här gör att det varken går att genomföra träning eller tävlingar på idrottsplatsen.
Företrädare för GIF Friidrott och IKW Friidrott upprörs över att kommunen inte har åtgärdat ansatsbanan. Jussi Kallanvaara, ordförande och tränare i IKW Friidrott Köping, tycker att det är dåligt av kommunen att ansatsbanan inte åtgärdats. Under 2001 förbättrades Köpings idrottsplats, dels med ideella krafter från friidrottsklubbarna, dels med kommunala insatser. Men den beläggning som kommunen lade på på ansatsbanan för höjdhoppet blev för tunn, och den gick inte att använda. Ansatsbanan används också för kastgrenar, som spjut. Under 2002 trodde Jussi Kallanvaara att ansatsbanan skulle åtgärdas, men inget hände. Det gjorde att när distriktsmästerskapen för friidrottande ungdomar i länet hölls i Köping förra året, fick en del grenar genomföras i Västerås, och det kan bli likadant i år, befarar Jussi Kallanvaara. Kultur- och fritidschefen Torbjörn Andersson säger att förvaltningen nu lagt fram ett förslag om att åtgärda ansatsbanan, och om kultur- och fritidsnämnden säger ja kan man sätta igång i juni, och det ska vara klart under det här året, men exakt när kan inte Torbjörn Andersson säga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".