Nya platser på medicinkliniken

Sjukhusstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde igår att inrätta nya vårdplatser på medicinkliniken vid Centrallasarettet i Västerås, vilket klinikens läkare krävt.
Antalet platser ska ökas stegvis. Först öppnar man nio nya platser, därefter tillsammans med Västerås kommun 4-6 platser och till slut öppnas en ny avdelning med 15 vårdplatser. Målet är att till årsskiftet skapa åtminstone 14-15 nya vårdplatser. Var på medicinkliniken de nya platserna hamnar är inte bestämt än, säger sjukhusstyrelsens ordförande Rigmor Åkesson. Sjukhusstyrelsen beslutade igår också om att öppna en ny lättröntgen på Eriksborg i Västerås, dit familjeläkarna kan snabbremitera patienter. Årskostnad för verksamheten är 12 miljoner kronor. Snabbröntgen är en del av landstinget satsning på att utöka röntgenverksamheten i länet. Dessutom beslutade sjukhustyrelsen om om -och tillbyggnad av ambulansstationen i Köping. Satsningen innebär först och främst förbättringar i personalens arbetsmiljö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".