Hallstahammar

Skadegörelse på planteringar anmäls

Närmiljön i Hallstahammar har den senaste tiden fått ett riktigt uppsving med nyanlagda planteringar och färggranna rabatter. Natten till midsommarafton totalförstördes dock flera av de stora planteringarna på Hammartorget – en händelse som nu polisanmälts.

– Det är tråkigt. Väldigt tråkigt, säger en besviken Sven-Åke Eriksson, anläggare på park- och fastighetsavdelningen i Hallstahammar.

Det har pratats mycket om de nya planteringarna runtom i Hallstahammar. Det jobb som Park- och fastighetsavdelningen lagt ner på färgglada rabatter och fantasifulla rondellinstallationer har enligt Sven-Åke Eriksson uppskattats av Hallstahammarsborna. Därför reagerade också folk starkt när de sex stora urnorna på Hammartorget, fyllda med sommarblommor, totalförstördes under natten till midsommarafton.

– Folk tycker att det här är för jäkligt helt enkelt. Det har väl hänt någon gång förut att det har varit några blommor uppryckta eller att någon har lagt sig i någon av urnorna, men aldrig i den här omfattningen, fortsätter Sven-Åke Eriksson.

De totala kostnaderna för förstörelsen av planteringarna på Hammartorget uppgår till ungefär 10 000 kronor och i dagarna har alltså händelsen polisanmälts.

I väntan på att man ska hinna återställa de förstörda planteringarna är Hammartorget kalt och blomsterfattigt, och på Park- och fastighetsavdelningen uppmanar man nu Hallstaborna till att hålla ögon och öron öppna.

– Upprepas det, då är det nog risk för att det kommer att få se ut så här hela sommaren. Då blir det tomt här! Avslutar Sven-Åke Eriksson, anläggare på Park- och fastighetsavdelningen i Hallstahammar.