Arosfestivalen mindre bra för affärerna

Arosfestivalen är bra för Västerås som stad, men mindre bra för affärerna, tycker butiksägarna i centrum i en ny undersökning.
Festivalledningen tror ändå på att flytta festivalen upp i city. - Jag tycker att handlarna är övervägande positiva till festivalen, säger Christer Persson, VD för Arosfestivalen. Årets Arosfestival i Västerås kommer att förläggas mer i centrum än tidigare år, och det kommer att påverka handeln där. I en undersökning har nu festivalledningen försökt ta reda på hur butiksägarna i centrum ser på den förändringen. Nästan 200 affärsinnehavare har intervjuats. Generellt sett är bilden positiv. Arosfestivalen är bra för Västerås som stad, tycker de tillfrågade. Men på frågan om festivalen är bra för just deras butiker blir bilden mindre ljus. Till exempel uppger tre fjärdedelar av de tillfrågade att antalet kunder är oförändrat eller till och med minskar under festivalen. Och de flesta säger att festivalen inte har någon betydelse för deras verksamhet. De intervjuade har också fått lämna förslag på vilka förbättringar som skulle vara bra. De flesta förslagen handlar om fler aktiviteter för barnen. Ett förslag som Christer Persson redan jobbar med. - Vi har trott att vi var duktiga på aktiviteter för barn, men nu har vi en plan för att förbättra den biten, säger Christer Persson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".