surahammar

Nej till Bandidos i Surahammar

Den kriminella motorcykelorganisationen Bandidos var nära att köpa ett hus mitt i centrala Surahammar. Men efter möten med polisen ändrade sig fastighetsägaren, det blev ingen affär.

Det har varit bråda dagar för både polisen och kommunen i Surahammar sedan det stod klart att Bandidos skulle köpa ett hus mitt i centrum. Polisen vill inte berätta vad som sades vid mötet med fastighetsägaren, men säger att man har en överenskommelse.

Fastighetsägaren säger att hon inte vill ha några problem och därför bestämt sig för att inte sälja. Hon säger även att hon inte har hittat nåt nytt hus att flytta till, därför kan hon inte sälja nu.

Anders Tollin, socialdemokratiskt kommunalråd i Surahammar, är lättad.

- Ja, om jag ska vara riktigt ärlig så känns det riktigt bra. Vissa av de här motorcykelgängen säger sig ju stå utanför lagen, och ska man bo och verka i Surahammar ska man hålla sig innanför lagen, menar Tollin.

Det enda motorcykelgäng som just nu har en lokal i Västmanland är Red Devils, som ännu inte är fullvärdiga medlemmar i Hells Angels. Deras lokal ligger vid Tärna-rakan i Sala kommun.