västerås

Förvirrande försvinnande

Polisen har inga som helst spår efter den kvinna som natten till i söndags kidnappades på en pizzeria på Östra Malmaberg i Västerås.

Även om omständigheterna kring kidnappningen är märkliga och polisen inte vet exakt vad det är som hänt, tvivlar man inte på att händelsen faktiskt har ägt rum.

- Vi tvivlar inte på att något har hänt, utan vi vet inte vad det är som faktiskt har hänt, säger polisens presstalesman Börje Strömberg.

Enligt Strömberg finns ingen anledning att tvivla på de uppgifter som pizzeriaägaren lämnat till polisen, om att kvinnan fanns i lokalen samt att tre män kom dit och hotade ägaren samt tog kvinnan med sig. Det polisen inte vet är om det rör sig om ett människorov eller om det finns någon annan förklaring till händelsen.

Vad som förvirrar är att ingen ny information kommit polisen tillhanda, och att ingen hört av sig för att anmäla någon kvinna som saknad.

- Därför blir det ett frågetecken kring vad det var som verkligen hände, fortsätter Strömberg.

I början av veckan spekulerades det kring huruvida händelsen var familjerelaterad, en teori som polisen varken kan bekräfta eller avfärda.

Pizzeriaägaren samt personal har på nytt hörts av polisen, men det finns alltså fortfarande ingen förklaring till det som hände på pizzerian natten till söndagen. Ingen av de inblandade som polisen varit i kontakt med säger sig heller känna igen kvinnan eller gärningsmännen sedan tidigare.

- Finns det inga spaningsuppslag så kan vi inte göra så mycket mer, menar Strömberg.

Nu hoppas polisen att någon ur allmänheten kan ha sett något utanför pizzerian den aktuella natten eller att någon känner till kvinnan och att hon saknas någonstans.

- Så mycket mer kan vi inte hoppas på, avslutar presstalesmannen.