västerås

Hansen sköter MJP Byggs konkurs

Rolf Hansen sitter kvar som konkursförvaltare för MJP Bygg, det beskedet gav tingsrätten i dag.

Men de bolag som har pengar att kräva av konkursboet är fortfarande upprörda över hur MJP har hanterat den här frågan.

- Vi kan inte uppfatta det som annat än att man offrar MJP och dess leverantörer till förmån för de andra företag som man har intressen i, och som får det här jobbet utfört gratis åt sig. Det säger Magnus Liljefors som är bolagsjurist på Bravida, ett av bolagen som har mest pengar att fordra.

Det stora byggföretaget MJP bygg i Västerås begärde sig självt i konkurs för en månad sedan, vilket fick som följd att underleverantörerna inte vet om de får betalt för sina fordringar.

Men Liljefors tror ändå att det konkursade bolaget MJP hade så pass mycket egna fordringar att pengar borde trilla in till konkursboet.

- Jag förutsätter att konkursförvaltningen driver in de pengarna och det betyder att vi får en betydande utdelning i alla fall.

Konkursförhandlingen ska hållas i Köping om fyra veckor, men blir det en dålig lösning kanske Bravida driver frågan vidare.

- Vi kan inte utesluta att frågan om personligt ansvar för åtminstone delar av styrelsen för MJP Bygg kommer att utredas, säger Bravidas bolagsjurist Magnus Liljefors.

Advokaten Rolf Hansen är inte förvånad att tingsrätten låter honom fortsätta som konkursförvaltare.

- Jag hade inte förväntat mig någonting annat. Jag har inte haft någonting med bolaget att göra och ser inga hinder för att jag skulle göra ett bra jobb, säger Hansen.