Landstingsförslag oroar privata sjukgymnaster

Nu slår de privata sjukgymnasterna i länet larm om försämringar som kommer att gå ut över både patienter och sjukgymnaster.
Landstingsledningen har tillsatt en grupp som just nu utvärderar familjeläkarsystemet. De föreslår att man ska bilda särskilda team runt familjeläkaren där patienterna enbart kommer att bli hänvisade till vårdcentralens egen sjukgymnast. Detta samtidigt som landstinget vill ta bort rätten för företagsläkare att ge patienter remiss till en privat sjukgymnast. Om en patient ska få träffa en sjukgymnast till samma pris som patientavgiften måste de ha en remiss från familjeläkaren eller företagsläkaren. -Det här kommer att leda till försämrad valfrihet för patienterna samtidigt som privata sjukgymnaster riskerar att slås ut, säger Staffan Wogelius, privat sjukgymnst i Västerås och talesman för privata sjukgymnaster i länet. Landstinget Västmanland är det enda landstinget i landet som har remisstvång när det gäller sjukgymnaster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".