Kulturministern försvarar löftesbrott

Kulturminister Marita Ulvskog försvarar att det inte blir någon höjning av taket i föräldraförsäkringen i år. Hon menar att alla vallöften inte kan genomföras första året.
Kulturminister Marita Ulvskog besöker idag Västerås för att presentera regeringens vårbudget. Trots kritik för brutna vallöften försvarar hon att det inte blir någon höjning av taket i föräldraförsäkringen, eftersom hon menar att det vore oansvarigt. - Vi har lovat att genomföra våra löften under en period på fyra år. Vi kan inte genomgöra alla vallöften första året, säger Marita Ulvskog till P4 Västmanland. Ulvskog säger att den utlovade höjningen av taket i föräldraförsäkringen kommer, men hon vill inte säga när. - Jag vågar inte tro någonting. Det är möjligt att vi tvingas skjuta på det i två år, men jag vågar inte lova något exakt datum. Kulturministern tror ändå på väljarnas förståelse: - Väljarna är kloka. Människor förstår att när det pågår ett krig och när världsekonomin är i ett tillstånd som är väldigt mycket sämre än den svenska ekonomin, så kan vi tvingas göra förändringar. - Vi vet hur det är i våra egna hushåll. Om något oförutsett händer så påverkar det vår planering för ekonomin, säger Marita Ulvskog till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".