Radonmätningar välkomnas av hyresgäster

''Det här är självklart jätteviktigt. Hälsan är det man ska vara rädd om. Jag har två barn och den minsta växte upp i den här lägenheten'', säger en av Mimers hyresgäster som fått radonhalten i lägenheten mätt.
Birgitta Johansson, som bor på Skälby i Västerås, hade en mätdosa på nedre och en på övervåningen i tre månader. Hon tycker att radonmätningarna är ett bra initiativ av Mimer. - Jag hoppas att flera fastighetsbolag ska ta efter! Hon säger att hon haft vissa betänkligheter när det gäller radon. - Huset jag bor i har ju några år på nacken och är byggt på betongplatta, men jag har inte oroat mig för att jag skulle ha blivit sjuk eller så. - Sedan vet jag ju också att om man konstaterar för höga halter av radon så tar Mimer och Hyresgästföreningen sitt ansvar och åtgärdar problemen, säger Brigitta Johansson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".