Skinnskatteberg kan få ny viadukt

Länsstyrelsen vill att man satsar på en ny järnvägsviadukt i Skinnskatteberg. En ny viadukt skulle innebära en helt ny trafikbild i tätorten och ökade möjligheter för järnvägstrafiken.
- En ny viadukt skulle innebära att vi slipper en del lastbilstrafik i själva genomfarten, och vi skulle få lite lugnare i tätorten, säger kommunalrådet Måna Mattsson till P4 Västmanland. Idag ligger Skinnskattebergs stora industriområde på norra sidan av järnvägen, medan tätorten ligger på den södra. Gångviadukten över järnvägen i höjd med Brukshotellet är så trångt byggd att två godståg inte kan mötas - trots att det finns två spår. Meningen är därför att riva den och bredda för tågen, samtidigt som man stänger järnvägsövergångarna och bygger en ny viadukt vid Brukshotellet. Överläggningar om bygget har förts med Banverket, Vägverket och länsstyrelsen och alla är överens om behovet av åtgärderna. Totalt skulle det kosta runt 30 miljoner att genomföra planerna. Skinnskattebergs kommun är beredd att lägga två miljoner, och nu hoppas länsstyrelsen att Banverket är beredd att komma med ett erbjudande som kan matchas med ett EU-bidrag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".