Västerås

Dubbla stolar i golfsponsring

Vice VD på Mälarenergi, Jan Andhagen, var en av kontaktpersonerna i förhandlingarna om stödet till Annika Sörenstams stora golftävling i Västerås i augusti. Trots att han samtidigt är engagerad som styrelsemedlem i ”Frösåker Golf and Country Club”, där tävlingen anordnas. 

Mälarenergi sponsrar tävlingarna med el, bredband och dricksvatten, men Jan Andhagen ser inget konstigt med att han medverkat till sponsringen av tävlingen samtidigt som han sitter i styrelsen för ”Frösåker Golf and Country Club”.

– Det är inga konstigheter, alla vet vilken roll jag har på olika ställen. Jag har hjälpt till att ta fram beslutsunderlag och sedan håller vi på och behandlar dem och i slutänden är det ju VD som godkänner, säger Jan Andhagen. 

Det är bolaget IMG som arrangerar Annika Sörenstams tävling ”Scandinavian TPC”, som ska hållas på Frösåker i Västerås i augusti. Västerås kontaktpersoner med IMG var främst Lars Renvall på ”Västerås och company” som ingår i det kommunala bolaget ”Etablering Västerås”, men alltså även Jan Andhagen, vice VD på Mälarenergi.

– Ja, ursprungligen så har ju jag varit med i kontakterna, med Lars Renvall från Västerås Stad också då. Egentligen är det ju kommunen som svarar för vissa bitar med toaletter och bodar och el och sådär och bredband, som värdkommun. Då har jag varit med på ett hörn där, säger Jan Andhagen.

Mälarenergi sponsrar tävlingen med bredband och el plus att man kör ut tankar med dricksvatten, det är än så länge osäkert vad kostnaden blir, Jan Andhagen gissar på ett par hundratusen kronor.

Samtidigt som Jan Andhagen deltagit i diskussionerna med IMG är han styrelsemedlem i ”Frösåker Golf & Country Club”, där tävlingarna ska hållas. Men han tycker inte att han som vice VD på Mälarenergi skulle vara jävig, detta eftersom det enligt honom är VD:n på Mälarenergi, Kenneth Jönsson, som fattar de formella besluten om sponsringen.

– Nej, i och med att det är andra som tar besluten, säger Jan Andhagen.