Västerås

Mycket brottslighet under Power Meet

Power Big Meet i Västerås är över för i år och polisen har som vanligt haft mycket att göra.

Några av helgens brott har varit våld mot tjänsteman, misshandel, skadegörelse, hot mot tjänsteman, grov misshandel och vapenbrott, enligt Jan Ståhl, biträdande operativ chef för polisen

Dessutom kan polisen också rapportera om 2 våldtäkter där det ena fallet var mot en 14 årig flicka. Under fredag och lördags dygnet åkte polisen ut på mer än 900 uttryckningar med varierande karaktär. Fler än 100 poliser tillsammans med de inlånade styrkorna från polisen i Örebro, Uppsala, Gävleborg och Dalarna kämpade för att hinna med att bland annat plocka in de cirka 200 fallen av fylleri under helgen.

Poliserna har märkt av en oroande förändring från tidigare år när det gäller alkoholdrickandet. Jan Ståhl säger att de ökar ner i åldrarna. Framförallt är det flickor som sitter med i bilarna och även utanför. Spriten har börjat bli mer lättillgänglig och mycket kommer från andra länder som man tar med sig på Power Meet.

Polisen i Västmanland kommer inför kommande Power Meet nästa år ta en diskussion med sociala myndigheter, för att kunna hantera situationen.

– Det är näst intill en omöjlighet enbart för poliserna att plocka in de här ungdomarna, säger Jan Ståhl vid polisen i Västmanland.