Västerås

Slit och släng under Power Meet

I lördags avslutades årets Power Meet i Västerås, och under söndagen var det dags att röja undan sopberget som bilentusiasterna lämnat efter sig. Bland det vanliga skräpet syntes i år fler slit- och slängvaror som partytält och stolar som folk lämnat kvar.

Annika Sundström var en av de 70 personer från Västerås skid- och Orienteringsklubb som engagerats för att städa området under gårdagen. 

– Det tar sin lilla tid, vi höll på från nio på morgonen till sex på kvällen, med cruisingen på förmiddagen och campingen på eftermiddagen.

På campingen var det värst, tycker Annika Sundström. Där hade besökarna lämnat tält, stolar och till och med riktiga sängar.

Kjell Johansson, som är chef för Västerås Mälarcamping, säger att det är ungefär lika skräpigt varje år efter Power Meet, men just detta att besökarna lämnar splitternya tält för att de inte ids montera ner dem och ta hem, är något som han tycker sig ha sett mer av i år.

– Allt som inte återanvänds är ju ett elände ur miljösynpunkt, säger han.

Även Annika Sundström tycker att det är en tråkig baksida av ett annars bra evenemang.

– Det är synd för det är ju ett resursslöseri utan dess like, för det var massor med fina saker kvar, säger hon.

Annika Sundström besökte själv cruisingen under fredagen och tycker att det är positivt att det händer saker i Västerås. Samtidigt tycker hon att det är tråkigt att det måste se ut som det gör efteråt.