Strömsholm satsar på dressyr

Svensk dressyr har tappat internationellt sett de senaste åren. Därför gör Strömsholm en satsning på att bredda och utveckla dressyren i landet.
- Vi har haft en av världens främsta tränare, tysken Klaus Balkenhol, på besök för att undervisa och visa upp sig. - Det var steg ett i vår satsning här på Strömsholm, säger Eva-Karin Oscarsson, landslagsmeriterad ryttare och numera lärare på Strömsholms ridsportcenter. Nästa steg tas lördagen den 26 april då hela Sverige-eliten med Louise Nathorst och Jan Brink i spetsen samlas i Strömsholm för att tävla i ''kür'' - dressyrritt till musik. Den sammanlagda prissumman är 100 000 kronor. Det sista steget är de anrika pingsttävlingarna i början av juni, där dressyren har en given plats. - Men vi stannar inte med det, utan tänker satsa framåt för att bredda svenska eliten, avslutar Eva-Karin Oscarsson, som själv deltagit i OS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".