Djupfryst mat allt mer populär

Vi köper djupfryst mat som aldrig förr. Förra året steg svenskarnas konsumtion av djupfryst mat till nästan 50 kilo per person.
I genomsnitt satte varje svensk i sig nästan tre kilo mer av djupfryst mat i fjol jämfört med året innan, enligt statistik från branschorganisationen Djupfrysningsbyrån. Överlägsen etta på frysdiskens tio-i-topp-lista för 2002 är styckad kyckling, med över 38 000 konsumerade ton. Pommes frites och enportions-rätter är tvåa respektive trea på listan. ********************* FRYSDISKENS TIO-I-TOPP De tio största djupfrysta produktgrupperna som svenska konsumenter inhandlade 2002: Produkt Konsumerade ton 1. Kyckling, styckad 38 240 2. Pommes frites 23 492 3. Enportions-rätter 20 034 4. Kyckling, hel 16 369 5. Grönsaksblandningar, inkl wok 14 234 6. Snacks 9 564 7. Festpotatis 9 309 8. Pyttipanna 9 077 9. Räkor med skal 8 160 10. Torskfilé 7 030 (Källa: Djupfrysningsbyrån 2003/TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".