Arg bibliotekschef saknar stöd

Trots att det gått fyra dagar sedan Helen Lis, bibliotekschef i Skinnskatteberg, hotade med att hyra in väktare för att få bukt med de omfattande bråken på biblioteket så har hon inte fått något stöd av kommunen.
Hon har inte hört något varken från ledningen för kultur- och fritidsförvaltningen, kultur- och fritidsnämndens ordförande eller kommunledningen. Idag är hon besviken och konstaterar hur långt ner på listan över angelägna kommunala verksamheter biblioteket ligger. Risken är stor, menar hon, att personalen till slut ger upp och att biblioteket tvingas stänga till följd av att ett gäng ungdomar använder lokalerna som värmestuga på sin lunchrast. Bakgrunden är att biblioteket blivit utsatt dels för stölder och vandalisering för hundratusentals kronor dels för trakasserier mot personal och låntagare. Det är ett gäng ungdomar som under en längre tid ägnat sig åt bråk och skadegörelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".