Köping

Svagt intresse för sportläger

I Köping har intresset varit svagt för det dagsidrottsläger som ordnats för första gången den här sommaren. ”Sports Summer Camp” har långtifrån lockat så många deltagande barn som man hoppats.

– Det kom inte alls så många barn som jag hade förväntat, säger Khaled Tawfique som är initiativtagare till ”Sport Summer Camp”.

Det var sent i våras som Khaled Tawfique kläckte idén om att ordna ett två veckor långt idrottsläger på dagtid, där Köpingsbarn i 7-12 årsåldern skulle kunna testa på olika sporter gratis.

– Jag ville göra något för att uppmuntra de barn som inte brukar gå ut att göra något på sin fritid, säger han.

När idén presenterades för kommunen och för de lokala idrottsföreningarna mötte han positiv respons. Kommunen ställde upp med lokaler och idrottsföreningarna med visst material och hjälpledare.

– Jag har fått mycket stöd ifrån dem, förklarar Khaled.

Dock har alltså intresset för ”Sports Summer Camp” varit väldigt svagt. Som max deltog sex barn under en och samma dag, medan andra dagar inte lockade några alls.

Vad den dåliga uppslutningen beror på kommer kommunens Barn- och ungdomsenhet att försöka utreda. För det finns ända en ambition om att kommande somrar kunna ordna något, kanske liknande årets ”Sports Summer Camp” eller i någon annan form, som lockar barnen ut från deras rum.

– Jag vill att barnen ska komma ut istället för att bara sitta hemma framför datorn. Människor behöver träffas öga mot öga och inte bara över Internet. Det är sådant som gör oss mänskliga, avslutar Khaled Tawfique, initiativtagare till ”Sport Summer Camp” i Köping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista