Parkeringsvakter och sophanterare i strejk i länet

Inatt klockan tolv trädde kommunals strejkvarsel i kraft. I Västmanland innebär det att parkeringsvakter och sophanterare strejkar.
Eleonor Wikman, ombudsman för Kommunalarbetareförbundet i länet, har tidigare sagt till P4 Västmanland att det framförallt är trafiken som drabbas eftersom det inte finns några parkeringsvakter. Men även sophanteringen påverkas eftersom Vafabs avfallsstationer och återbruk stängs från och med idag. Renhållningsverket i Västerås kommer inte heller att hämta hushållsavfall så länge strejken pågår. För närvarande är stejken utlyst till och med den 14:e maj. Om parterna fortsättningsvis inte kommer överrens blir strejken än mer omfattande den 5:e maj. Då är samtliga medlemmar i Kommunal varslade i sju kommuner runt om i Sverige, en av dom kommunerna är Västerås. Undantag är personal som arbetar med vård och omsorg, räddningstjänst samt djurskötare vid naturbruksgymnasier. Totalt handlar det om 9 000 medlemmar som går ut i strejk den 5:e maj, om inte parterna kommit överens innan dess.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".