Svensk Kassaservice stänger kontor

Svensk Kassaservice stänger omkring 200 kontor i landet. Fyra av dessa ligger i länet. "Man kan ju betala räkningar på banken", säger Postens informationschef.
I Västmanland stängs fyra kontor i Västerås. Inget i övriga länet. De kontor som stängs är de på Viksäng, Pettersberg, Önsta-Gryta och Irsta. Även kontoret på Pettersberg stängs alltså, trots att postchefen i Västerås, Margareta Vikholm, för drygt ett år sedan lovade att det kontoret skulle finnas kvar. Efter nedläggningarna har Svensk Kassaservice bara kvar tre kontor i Västerås. Enligt Leif Lundell, informationschef för Posten i Örebro och Västmanlands län genomförs stängningarna för att spara pengar. - Tyvärr så sitter vi med tomma kontor. Vi har sett över var vi har de flesta kunderna, och på de tre kvarvarande kontoren i Västerås har vi så många kunder att vi kan ha heldagsöppet. Vi har försökt välja ut dem som är lämpligast. Lundell säger sig förstå att nedläggningarna kan orsaka problem för många, speciellt för äldre människor som har svårt att ta sig fram. - Vi tycker inte alls att det här är kul. Nu vet jag inte hur det ser ut i Västerås, men det brukar ju finnas andra alternativ - man kan ju betala räkningar på bankerna, där det finns bankkontor kvar, säger Lundell till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".