Svårt för Samhall i Västmanland att få ut anställda i arbete

Samhall har som mål att få ut en del av sina anställda i arbete i den privata sektorn, men Samhall i Västmanland har svårt att nå målet på att fem procent per år ska få ett nytt jobb. Läger är dock olika i länets kommuner.

– Vi ligger bra till beträffande Västerås och Sala, men vi har inte lyckats med vår halvårsmålsättning när det gäller Kungsör, Arboga, Köping, Norberg och Fagersta, säger Lotta Åhlander, distriktschef på Samhall.

I de kommuner som Lotta Åhlander nämner så har man bara lyckats få ut en person i arbete av årets tilltänkta nio.

Ändå är hon positiv.

– Vi har många ute på praktik och som känner sig redo att söka sig vidare i de här kommunerna, vilket gör att vi tror att vi kommer att klara målen, säger Lotta Åhlander till P4 Västmanland.

Den sviktande konjunkturen verkar i dagsläget inte heller vara ett hinder för de planerade övergångarna från Samhall till den privata sektorn.

– Oftast är det inte de större företagen som tar sig an våra anställda, utan det brukar oftast röra sig om mindre företag som inte är lika konjunkturberoende som de större, säger Lotta Åhlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista